Sendvič s trhaným masem
Sendvičů je spousty, dává se do nich spousty věcí a můžou být lehčím obědem či chutnou svačinou. Sendvič s trhaným masem je o něco náročnější na přípravu, ovšem pouze pokud začínáte úplně od začátku. Já jsem zužitkoval kousek upečené kachny a vyřešil tím tak dlouhé pečení masa v troubě.
1-2 porce
1 rustikální bageta
150g kachního masa
1 střední cibule
2-3 listy ledového salátu
½ menší červené papriky
1 stroužek česneku
balsamico, sójová omáčka, worcester, majonéza
1) Začneme cibulí, kterou si nakrájíme nahrubo a dáme na pánev. Chvíli restujeme, potom zalijeme balsamicem, vodou a přidáme cukr a necháme vyvařit dokud cibule nezměkne.
2) Mezitím si připravíme česnekovou majonézu. Stačí jen utřít či prolisovat 1 stroužek česneku ve vámi zvoleném množství majonézy. Bagetu rozřízneme napůl a namažeme obě půlky.
3) Listy ledového salátu omyjeme a rozložíme na spodní půlku bagety. Na salát dáme také lehce vychladlou skaramelizovanou cibulku.
4) Nyní je čas na maso. Jak jsem již napsal, já jsem zužitkoval kousek z prsou upečené kachny. Více o mase v tipech níže. Maso natrháme podélně na tenké proužky a minutku zarestujeme na mírném ohni. Lehce zakápneme worcesterem a sójovkou a případně opepříme, osolíme.
5) Papriku si nakrájíme na tenké proužky / plátky, které vyskládáme na bagetu a na ně poklademe trhané maso. Přiklopíme druhou půlkou a rozkrojíme na polovinu.
Tipy
* Maso se samozřejmě dá použít jakékoliv. Vepřové, hovězí, kachní, kuřecí.. pokud jste spíš na červené maso, připravuje se pečením v troubě několik hodin do úplného změknutí, až rozpadání se. Více případně ZDE
* Do sendviče můžeme přidat např. taky plátky nakládané okurky. Místo česnekové majonézy se dá použít tatarka, kečup, hořčice či jakýkoliv jiný dresing.
* Výběr bagety je taky na vás. Dá se použít např. toustový chléb, který je pro sendviče klasičtější. Francouzská bageta je dle mého na množství věcí uvnitř malá a špatně se servíruje i jí.