Gambas al ajillo
Pod záhadným názvem se ukrývá oblíbené španělské tapas, které najdete snad v každé restauraci či tapas baru na pobřeží Španělska a můžete si být jistí, že kvalita je zaručena.
Na 2 porce
10-12 krevet
3 větší stroužky česneku
1 chili paprička
100ml vývaru
sůl, pepř, oliv. olej
Postup
1) Nejprve si očistíme krevety. Odřízneme hlavičku těsně za krkem, kde začíná maso. Odloupneme nožičky a postupně je svlékneme z krunýře. Poslední část, ocásek, můžeme nechat. Krevety pak vypadají o něco lépe.
2) Česnek si nakrájíme nadrobno nebo na menší plátky, chili papričku na jemno.
3) Na pánvi si rozpálíme olivový olej, dáme do ní krevety z jedné strany, přidáme česnek a necháme restovat. Krevetám stačí 1 minuta z každé strany. Poté přilijeme vývar, přidáme chili a třeba čerstvou petržel a necháme zredukovat. Podáváme s čerstvým pečivem.
*Někde podávají krevety ve schránce na talíři. Já si však myslím, že je lepší je očistit předem, než si pak špinit ruce při jídle.
Náhledy fotografií ze složky Předkrmy