Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frankfurtská polévka

13. 3. 2016

 

Frankfurtská polévka je podobná gulášové. Nedělá se však přímo s masem, ale s uzeninou. Jinak je postup víceméně stejný, jedná se tak i o levnější variantu a neméně chutnou. 

 

1 litr 

1-2 nožičky uzeniny (viz. rady níže)

1 větší brambora

1 střední cibule

2-3 snítky tymiánu

sladká či uzená paprika 

hladká mouka

mletý římský kmín, cayenský pepř, majoránka (není nutné)

2 stroužky česneku

1l masového vývaru 

 

Postup

1) Nejprve si věci připravíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, uzeninu na kousky cca 3cm, česnek také nadrobno. Bramboru okrájíme, omyjeme a taky nakrájíme. 

2) V hrnci si rozpálíme trošku oleje a přihodíme uzeninu, kterou restujeme 4-5 minut. Přidáme cibuli s česnekem a restujeme dál do zlata.

3) Cibulku a uzeninu zasypeme kořením, přihodíme tymián a hladkou mouku, díky které vytvoříme jíšku.

4) Po chvilce přisypeme i papriku, kterou chvíli zarestujeme, ale ne příliš dlouho, aby nezhořkla. Rychle ještě vhodíme do hrnce brambory, vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme cca 10 minut dokud se brambory neuvaří. Do hotové polévky ještě prodrhneme mezi dlaněmi majoránku.

 

* Co se týče uzeniny, může to být nějaký silnější párek, ale já osobně raději používám klobásku, která má ve výsledku lepší chuť. Použít však můžete oboje. 

* Polévka by neměla být úplně hustá, ale ani ne řídká. Pokud zarestovaná jíška nestačí, ve sklenici studené vody si rozmíchejte mouku podle potřeby a tuto směs pak za stálého míchání zavařte v polévce, měla by zhoustnout. 

 

                          100_4229.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt


Archiv

Kalendář
<< září / 2020 >>

Statistiky

Online: 3
Celkem: 57768
Měsíc: 2141
Den: 72