Marinovaná cibule
Znáte ten pocit, kdy v restauraci dostanete jídlo a najdete tam ingredienci, která vám hrozně chutná, ale doma nevíte jak si ji udělat a v obchodě ji nemůžete najít? Jedna z takových věcí je i marinovaná cibule, která má úžasnou sladkokyselou chuť a přitom se dělá tak jednoduše. Salátům, sendvičům či burgerům dodá tu finální tečku, kterou pro dokonalou chuť potřebují.
1 sklenice
2 střední červené cibule
1 hrnek horké vody
1/2 hrnku jablečného nebo vinného octa
1/2 lžíce cukru
1 lžíčka mořské soli
Postup
1) Vše je naprosto jednoduché. Do misky si nalijeme hrnek horké vody. V ní nejprve rozpustíme sůl a cukr a až poté přidáme ocet.
2) Cibuli si nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na kolečka a naplníme do sklenice. Počítám se střední sklenicí na 2 střední cibule.
3) Když je cibule naskládána ve sklenici, přelijeme ji připraveným nálevem aby byla všechna ponořená a pevně uzavřeme. Sklenici necháme vychladnout a poté uchováváme v lednici. Po otevření spotřebujeme do 3-5 dní.
* Můžete samozřejmě přidat i různé koření, co udělá vaši cibuli ještě o stupínek lepší. Např. bobkový list, chilli papričku nebo česnek.
Náhledy fotografií ze složky Ostatní