Zapečené orecchiette s kuřecím masem a jarní cibulkou
Zapečené těstoviny mají tu výhodu, že do nich můžeme dát prakticky cokoliv. Takže pokud zrovna nemáte doma plnou lednici, i tak se dá vymyslet chutný recept z pár surovin. Jarní cibulka, kuřecí maso a trocha smetany, to jsou základní suroviny pro dnešní recept.
Na 2 porce
300g orecchiette (nebo jiné krátké těstoviny)
150g kuřecího masa
2 větší jarní cibulky
100ml smetany 33%
parmezán na zapečení
olivový olej, sůl, pepř, sušené oregano
Postup
1) Nejdříve si dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme. Maso si nakrájíme na menší kousky, jarní cibulku na silnější kolečka na šikmo.
2) Těstoviny vložíme do vařící vody a vaříme al dente podle návodu, orecchiette zhruba 7 minut. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso aby chytlo krásnou zlatavou barvu. Přihodíme jarní cibulku, necháme zarestovat a zalijeme smetanou a osolíme, opepříme.
3) Těstoviny scedíme a rovnou je hodíme do pánve. Vše promícháme, smetana by se měla obalit na maso i těstoviny. Přidáme sušené oregano a dáme do zapékací misky.
4) Navrch ještě nastrouháme parmezán a necháme zapéct 10 minut na 150°C.
* Do smetany můžeme přidat i nějaký jiný druh sýra a udělat tak sýrovou omáčku, např. gorgonzolu (nivu).
* Vhodné na zapékání jsou také penne a farfalle (motýlci).
Náhledy fotografií ze složky Minutky