Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sýrové orecchiette s kuřecím masem

11. 1. 2017

 

I když pasta je především italská výsada, i v jiných zemích najdeme spousty receptů. Kombinace italských těstovin a anglického sýru může znít divně, ovšem výsledek stojí za to. 

 

Na 2 porce

2 kuřecí prsa

200g orecchiette 

75g cheddaru

1 červená cibule

2 stroužky česneku

1 hrnek vývaru

2 hrnky vody

1 hrnek mléka

½ lžičky cayenského pepře

½ lžičky muškátového oříšku

sůl, pepř, olivový olej

 

Postup

1) Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky, cibuli i česnek nadrobno, cheddar nastrouháme. 

2) Ve středně velkém hrnci si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a na něm orestujeme kuřecí maso. Osolíme ho a opepříme. Přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a ještě zhruba 3-4 minuty zarestujeme vše spolu. 

3) Základ zalijeme vývarem a vodou a přidáme těstoviny, aby bylo vše potopené. Zvýšíme teplotu na maximum a necháme vše vařit, dokud těstoviny nezměknou a skoro všechna tekutina se nevyvaří. 

4) Když je tekutina skoro vyvařená, přilijeme hrnek mléka, přihodíme nastrouhaný cheddar, cayenský pepř, muškátový oříšek a vše ještě mírně osolíme a opepříme. Za stálého promíchávání necháme sýr rozpustit a "omáčku" trochu zhoustnout. 

Navrch můžeme použít třeba čerstvou bazalku. 

                                                                                                                

 syrove-orecchiette.jpg

 

* Sýrů je spousta druhů a tak můžete použít jaký chcete. Pokud chcete zachovat směr Itálie, pak přidejte parmezán nebo gorgonzolu. 

* Stejně tak i druhů těstovin je spousta a tak použijte klidně penne či farfalle. 

 

Náhledy fotografií ze složky Minutky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt


Archiv

Kalendář
<< září / 2020 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 60156
Měsíc: 1754
Den: 59