Sýrové orecchiette s kuřecím masem
I když pasta je především italská výsada, i v jiných zemích najdeme spousty receptů. Kombinace italských těstovin a anglického sýru může znít divně, ovšem výsledek stojí za to.
Na 2 porce
2 kuřecí prsa
200g orecchiette
75g cheddaru
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 hrnek vývaru
2 hrnky vody
1 hrnek mléka
½ lžičky cayenského pepře
½ lžičky muškátového oříšku
sůl, pepř, olivový olej
Postup
1) Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky, cibuli i česnek nadrobno, cheddar nastrouháme.
2) Ve středně velkém hrnci si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a na něm orestujeme kuřecí maso. Osolíme ho a opepříme. Přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a ještě zhruba 3-4 minuty zarestujeme vše spolu.
3) Základ zalijeme vývarem a vodou a přidáme těstoviny, aby bylo vše potopené. Zvýšíme teplotu na maximum a necháme vše vařit, dokud těstoviny nezměknou a skoro všechna tekutina se nevyvaří.
4) Když je tekutina skoro vyvařená, přilijeme hrnek mléka, přihodíme nastrouhaný cheddar, cayenský pepř, muškátový oříšek a vše ještě mírně osolíme a opepříme. Za stálého promíchávání necháme sýr rozpustit a "omáčku" trochu zhoustnout.
Navrch můžeme použít třeba čerstvou bazalku.
* Sýrů je spousta druhů a tak můžete použít jaký chcete. Pokud chcete zachovat směr Itálie, pak přidejte parmezán nebo gorgonzolu.
* Stejně tak i druhů těstovin je spousta a tak použijte klidně penne či farfalle.
Náhledy fotografií ze složky Minutky