Kuřecí steak na limetkách
Jednoduchý a svěží recept pro milovníky citrusových plodů spojuje svěží a nakyslou chuť limetky a šťavnaté kuřecí maso. Jako příloha šťouchané brambory.
1 porce
1 kuřecí prso
2 plátky limetky
Trošku másla
Čerstvou petržel
2ks středně velkých brambor na přílohu + případně cibulku či slaninu.
Postup
1) Nejprve očistíme kuřecí maso. Aby se rychleji propeklo, rozřízneme ho v horní části napůl, ale nepřeřízneme ho úplně, do tvaru "otevřené knihy". Osolíme a opepříme.
2) Na pánvi si rozpálíme olivový olej a z obou stran si opečeme jak kuřecí prso, tak plátky limetky.
3) Oboje samozřejmě pustí nějakou šťávu, zalijeme tak lehce vývarem, při nejhorším vodou, aby nám vzniklo trochu omáčky a chvilku provaříme.
4) Vyndáme maso i plátky limetky a jemnými pohyby do omáčky zašleháme máslo pro zjemnění a přidáme posekanou petrželku.
5) Mezitím se nám samozřejmě uvaří brambory, které máme nakrájené na kostičky a ty pár pohyby vhodným nástrojem proměníme společně s trochu mléka a másla ve šťouchané brambory, do kterých samozřejmě můžeme přidat osmahlou cibulku či slaninu.
6) Na talíř servírujeme nejprve šťouchané brambory, na které položíme maso a přelijeme omáčkou.
* Na mě osobně byla omáčka až moc kyselá, proto sem si ji doladil lehce moučkovým cukrem.