Bucatini s kuřecím masem, chřestem a bazalkou
Chřestová sezóna naplno běží a k dostání tak všude máme tradiční a nejlepší český chřest. Existuje spousta způsobů jak ho ideálně zpracovat a jeden z nich je podle mě jako ingredience do pasty. Jednoduchá kombinace s kuřecím masem, bazalkou a čistou chutí těstovin.
2-3 porce
200g bucatini
3-4 výhonky chřestu
150g kuřecího masa
4-5 lístků bazalky
sůl, pepř, olivový olej, citrónová šťáva, parmezán
Postup
1) Nejprve potřebujeme, aby očištěný chřest lehce změknul, čímž docílíme blanšírováním v osolené vodě zhruba 5 minut. Ve stejné vodě můžeme později buď vařit těstoviny, nebo ho schovat na chřestovou polévku.
2) Maso si nakrájíme na menší kousky a dáme vařit vodu na pastu. Když voda vře, dáme vařit bucatini.
3) Na pánvi si rozpálíme trochu olivového oleje a maso na něm orestujeme. Poté přihodíme i chřest, dochutíme solí, pepřem.
4) Když jsou těstoviny al dente, scedíme je a přidáme do pánve, vše promícháme, dochutíme citrónovou šťávou a po vypnutí plotny i nakrájenou či natrhanou bazalku. Navrch můžeme nastrouhat čerstvý parmezán.
* Chřest samozřejmě můžete zvolit jaký vám chutná víc. Já zvolil bílý, který zraje na slunci a je chutnější.
* Bílý chřest je taky obtížnější na čištění. Je u něj škrabkou potřeba oškrábat vrchní slupka a dřevnatější konce odkrojit.
* Bucatini zdánlivě připomínají špagety, rozdíl je však v tom, že jsou duté. Vzhledem k absenci nějaké výrazné omáčky můžeme samozřejmě použít i špagety.
Náhledy fotografií ze složky Minutky