Čokoládový cheesecake s kokosem
Jeden z nejoblíbenějších dezertů je jednoznačně cheesecake. Už jsme tu měli pečenou variantu s vaječným likérem a i dnešní nepečená varianta vás určitě zaujme. Čokoládu mají totiž rádi téměř všichni a s kokosem jde o úžasnou kombinaci, zvláště pokud se spojí v nadýchaném krému.
Na formu ⌀ 24cm
Podklad
220g máslových sušenek
120g másla
šťáva z 1/2 limetky
Krém
2 nezrající sýry Philadelphia
2 smetany 33%
100g kokosu
120g kvalitní čokolády 70%
50g moučkového cukru
Postup
1) Nejprve přichází na řadu sušenkový podklad pro cheesecake. Máslové sušenky si jednoduše rozdrtíme nebo v mixéru rozmixujeme.
2) V misce je smícháme s rozpuštěným máslem a limetkovou šťávou, která dodá krásnou svěží chuť. Vše urovnáme do formy, vznikne nám vrstva zhruba 1cm. Dáme vychladit do lednice.
3) Ve vodní lázni si mezitím rozpustíme čokoládu a necháme lehce vychladnout.
4) V misce spojíme sýry Philadelphia s moučkovým cukrem a šťávou ze zbylé půlky limetky. Následně vyšleháme z obou smetan šlehačku, kterou opatrně promísíme se zbytkem směsi.
5) Do krému přilijeme lehce vychladlou čokoládu a přisypeme kokos. Vše promícháme v jednu hmotu, která by díky šlehačce měla být nadýchaná a správně ztuhnout.
6) Krém jednovrstvé naneseme na podklad a uhladíme do hladka. Navrch ještě můžeme posypat kokosem pro lepší vzhled. Dáme do lednice a necháme přes noc vychladit.
Náhledy fotografií ze složky Dezerty & Sladké pečení